Skip to main content
Snel leverbaar
Grootste assortiment van de Benelux
Per pin of contant betalen bij aflevering mogelijk

Zo kan je zelf een tuindeur op maat maken!

23 juli 2024

Zelf een tuindeur maken? Tjonge, dat is nogal wat. Of toch niet? Het is natuurlijk het allermooiste als u een tuindeur kunt vinden op dat enorme internet die precies past in uw situatie. Helaas is die kans niet al te groot, want het kan soms om enkele millimeters of zelfs centimeters gaan om een deur passend te maken. Maar wij van WoodComposiet kunnen u daarbij helpen!

Eerst even bepalen wat “passend” is: hou bij meten en maken van een deur altijd rekening met krimp en uitzet. Hierdoor zal er links en rechts (boven en onder is niet van belang hier) altijd een kier blijven. De grootte van deze kier  kunt u – o.a. door het iets verschuiven van de positie van de scharnieren – zelf bepalen, hoewel er een minimumruimte van 8 millimeter geadviseerd wordt in de zeer uitgebreide montage-instructie voor deuren met een aluminium frame, geschikt voor stapelplanken. Als u deze montage-instructies rustig doorleest, kunt u vaststellen dat in dit geval “een kind de was kan doen”. Dat klinkt goed, maar eerlijk is eerlijk: u moet natuurlijk niet bang zijn voor een zaag of een schroevendraaier …

De montage-instructies bevatten een 10-stappenplan, die u simpel kunt volgen een een wèl passende tuindeur te plaatsen:

Stap 1: uitpakken
Stap 2: bepaal boven- en onderkant
Stap 3: plaats de stapelplanken
Stap 4: monteer de zijkant met voorgeboorde gaten op frame
Stap 5: monteer slotset
Stap 6: monteer de hoekhengen
Stap 7: monteer de verstelbare scharnieren
Stap 8: hang de deur op
Stap 9: monteer de sluitplaat
Stap 10: monteer deurstop

In de uitgebreide montage-instructies worden alle stappen uitgebreid toegelicht met behulp van o.a. duidelijke foto’s, zodat u – zonder uw mobiel op “pauze” te moeten zetten bij bewegende videobeelden – rustig kunt lezen wat u moet doen om de voor uw tuin perfecte (bijpassende) tuindeur te creëren. Want doordat het een modulair systeem is, kunt u exact dezelfde composieten stapelplanken gebruiken als die van de schuttingen.

Er zijn overigens meerdere typen deuren te verkrijgen, zoals de deuren passend bij luxe schuttingen. Deze deuren zijn voor een groot gedeelte al voorgemonteerd, maar daardoor minder flexibel als de deuren van stapelplanken met een aluminium frame, die redelijk simpel op exact de goede maat te maken zijn.

Wij hopen dat we hiermee duidelijk gemaakt hebben dat (bijna) iedereen zelf een bijpassende en op maat gemaakte deur kan monteren. Succes!

 

Filter

Filter zoekresultaten